Mobbekampanje plakater; Ferdig produkter og refleksjon

Jeg lagde to plakater som er beregnet på å henge inni busser og t-baner.

PDF: Mobbing plakat1

Refleksjon

Jeg hadde planlagt å lage tre plakater, men lagde i stedet to. Dette er fordi jeg tegnet alt for hånd og brukte lengre tid enn beregnet.

Ideen bak denne første plakaten, var å vise en mamma som ikke er klar over at hennes sønn blir mobbet. Dette understreket jeg ved at mammaen snakker uvitende i mobilen og smiler intetanende. I tillegg fadet jeg ut barna og sønnen i bakgrunnen for å vise at mobbingen skjer bak hennes rygg; det er langt borte, men samtidig nært. Det skjer, men hun er ikke klar over det. Dermed snakker hun lykkelig videre i mobilen.

Fonten valgte jeg fordi den er enkel å lese, og har samtidig et karakteristisk og elegant utseendet. Jeg gjorde ordet «ditt» fet for å vise målgruppen at det er dem det gjelder. I tillegg skrev jeg «mobbet» med stor M for å legge trykket og oppmerksomheten der. Det var også noe av grunnen til at jeg skrev «ditt» med fet skrift.

Jeg valgte brune og gule farger fordi jeg synes de står fint i kontrast til hverandre. Bakgrunnen gjorde jeg ekstra myk og gul-aktig, slik at mammaen blir tydelig og sterk med sine mørkere, klarere brunfarger.

Jeg hadde litt problemer når det gjaldt plassering av de forskjellige elementene, slik at balansen og tyngden skulle bli riktig. Omsider kom jeg frem til at mammaen skulle være litt til venstre på midten med teksten under seg og barna over seg. Dette synes jeg ble den beste løsningen, for barna veier opp mot teksten, mens mammaen blir et tydelig, passe tungt midtpunkt.

PDF: Mobbing plakat2

Refleksjon

Ideen med plakat nummer to var å ta tak i dette med nettmobbing. Her ser vi en jente som sitter alene foran dataen og blir utsatt for mobbing på nett. Jeg valgte å ha samme budskap i teksten, bare her har jeg en annen font. Jeg ønsket litt forandring, og valgte denne simple, men stilige fonten. Jeg skrev ordet «ditt» med store bokstaver og, lik den andre plakaten, skrev «mobbing» med stor M av samme grunn som forrige plakat.

Jeg mikset og kombinerte søte, lyse farger med mørke og dystre farger. Dette er for å understreke alvoret i den egentlig uskyldige situasjonen; alt er mørkt og svart rundt den unge, uskyldige jenta. Hun er alene, og dette skjer kanskje om natten. Jeg tegnet henne alene for å vise at foreldrene ikke er klar over det som skjer, lik mammaen i mobilen. Det er altså med vilje at plakaten virker så tom og mørk, for det er jo slik hun føler seg.

Også her brukte jeg litt tid på å plassere elementene. Jeg endte opp med at jenta er til venstre på plakaten, mens teksten til høyre veier opp mot henne. Bordet, som står til kontrast mot den svarte bakgrunnen, gir en trygg tyngde på bildet. Dermed blir det balanse.

Det er en ting jeg irriteres over ved denne plakaten. Da jeg tegnet den, tenkte jeg ikke over det, men nå kan jeg ikke tenke på noe annet; Dataskjermen skulle ha gitt fra seg litt lys! Dette er det eneste jeg kunne ha ønsket å endre på. Det ville gjort situasjonen mer troverdig og realistisk hvis jeg hadde tegnet glødende lys fra skjermen og på ansiktet til jenta, for alle dataskjermer gløder i mørket, spesielt når det er såpass mørkt som denne plakaten skal forestille. Nå kan det se ut som om skjermen er slått av og da er jo litt av poenget borte. Men likevel kan dette også bety at jenta ble så sjokkert og såret, at hun skrudde av dataen, og at denne reaksjonen med hånden over munnen kom etter hun innså hva hun hadde sett og skrudd av skjermen. Tenker man dette blir det ikke så ille likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s