Scrapbook

 

 

 

Bilde 1

Dette bildet valgte jeg fordi det er en rolig, fredfull og litt mystisk stemning. Kontrastene er svært tydelige; Det myke, dype lilla mot det sterke, klare rød. Øynene og håret blir det som står klarest frem med sine sterke farger. Bortsett fra selve gutten er det ingen andre elementer i bildet, hvilket gir gutten all fokus. Det blir heller ingen støy eller ubalanse i bildet.

Bilde 2:

Nesten alle elementene på bilde 2 er plassert parallelt med hverandre, slik at det blir en fin balanse. Fargene er myke og står i kontrast med hverandre; det gule og det rød med det blå. Det blir en flott blanding av varmt og kaldt. Også her er det en fantasifull og mystisk stemning.

Bilde 3:

 

Fargene er myke, lyse og rolige i bilde 3 og gir oss en rolig og søt følelse. Kaninen veier opp mot jenta og gir balanse i bildet. Det blå og det brune står til kontrast mot det gule og oransje. Det er ingen andre elementer enn jenta og kaninen, men man får likevel ikke følelsen av at det mangler noe, for kontakten mellom jenta og kaninen er såpass ren og klar at man ikke trenger noe annet.

Bilde 4:

 

De brunrøde fargene står fint til kontrast mot det blå og grønne i bilde 4. Den røde pandaen veier opp mot busken og det blir balanse i bildet. I tillegg er pandaen veldig tydelig og klar i forhold til bakgrunnen som er bluret ut. Det gir oss en følelse av dybde i bildet.

Bilde 5:

 

Til tross for at det er nok av elementer over mannen på bildet, blir bildet likevel tyngst nederst der mannen er. Dette er ikke forstyrrende, for disse surrealistiske røykskyene som former seg til maneter tar såpass mye oppmerksomhet at det veier opp mot tyngden av mannen. Fargene på bildet er mye av det samme og man får en kald, men rolig følelse av disse grønne og blå fargene.

Bilde 6:

 

Tyngden ligger på høyre side. Likevel opplever man ikke dette som støy, for bygningen i bakgrunnen skaper en slik kontrast at det oppleves som om det er balanse i bildet. Den mørke, blå fargen står til kontrast med den gusjegule bygningen og den klare, lilla kjolen. Det blir dybde i bildet fordi menneskene står nærmere kameraet enn bygningene. Den gule bygningen kan også oppleves som støy, fordi den er litt for klar i forhold til resten av de svake, grå bygningene. Særlig den rød- og metall-fargede vasken på bygningen skiller seg litt for mye ut.

7: Musikkvideo

http://www.youtube.com/watch?v=wpWvNViCqm4&feature=plcp

Dette er en ganske spesiell musikkvideo som handler om to gutter som spiser og ødelegger forskjellige typer kaker og kjeks til en ganske alvorlig musikk. Videoen bruker kun to utsnitt; Nærbilde og halvnært bilde. Dette fremhever ansiktsuttrykkene og bevegelsene til guttene. Hele videoen er filmet i normalperspektiv.

Av effekter har de brukt slow motion og svart-hvitt. Dette gir oss en alvorlig, litt dyster stemning, men samtidig rolig. Omtrent halvveis i filmen, kommer fargene og musikken blir også mer intens og glad. Da ser vi kontrastene; Det blå håret til den ene gutten og de gule kakene og den gule bakgrunnen.

Filmen gir en litt underlig stemning. Det blir en slags blanding av humor og alvor. Humoren skyldes det faktum at det sitter to gutter og gnir kake i ansiktet, mens alvoret er deres ansiktsuttrykk og musikken. På slutten fader videoen rolig ut og blir svart. En effektiv effekt som viser publikum at videoen er over.

Bilde 8:

 

Dette er et fantasifullt og fargerikt bilde. Her er det mange elementer, men akkurat få nok til at det ikke blir støy. Elementene er plassert omhyggelig rundt på bildet og skaper balanse. Nesten alle regnbuens farger finnes her, men hovedsaklig står det kalde til kontrast mot det varme. Vi ser noen røde trær i bakgrunnen. Disse skaper dybde i bildet, sammen med lampene som henger rundt.

Bilde 9:

 

Dette er et nærbilde hvor vi kun ser ansiktet til en japansk kvinne. Det er sterke, lyse farger, hvor den blå fargen i øynene hennes står til kontrast med den sterke rosa fargen i håret. Bildet er dessuten symmetrisk og skaper perfekt balanse. Det er ikke særlig dybde i bildet, siden vi ikke ser noe bakgrunn.

Bilde 10:

 

Fargene i bilde 10 er duse og lyse. Man får en fredfull og søt følelse. Det er både dybde og balanse i bildet, for man ser en by i bakgrunnen som skaper dybde og alle elementene er plassert på en rett, symmetrisk linje slik at det blir perfekt balanse. Det blå og det kremhvite blir kontraster til hverandre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s